nieuws

Extra pagina’s over arbeidsmarkt

bouwbreed

Zo’n 14.000 studenten, starters, young professionals en professionals overspoelen vandaag en morgen de beursvloer in de Amsterdamse RAI. Ruim driehonderd werkgevers zullen ze op de Nationale Carrièrebeurs met open armen ontvangen.

Zelden is het aantal vacatures zo hoog geweest. De 235.000 op te vullen banen voor heel Nederland staan in geen verhouding tot het aantal afgestudeerden, en al helemaal niet in de civiele techniek. Slechts 460 hbo-studenten studeerden in 2007 af in deze richting, aan de TU Delft ronden dit jaar slechts 150 hun studie civiele techniek af. De markt zou een veelvoud kunnen plaatsen.
Bouwkunde is een meer populaire studie. “Architecten zijn wezenlijk anders en verkopen hun creaties als kunstwerken. De Nederlandse civiel ingenieurs vergeten te vertellen hoe fantastisch hun werk is. Het zit weliswaar vaak verstopt onder de grond maar het zijn vaak ongelofelijke staaltjes die nog nooit eerder zijn vertoond”, verklaart Rob Gremmee van de Nederlandse ingenieursvereniging KIVI NIRIA de geringe belangstelling voor deze richting.
Op de beurs zijn zo’n dertig bouwgerelateerde bedrijven vertegenwoordigd. Alle grote ingenieursbureaus zijn aanwezig. Tijdens het Nationale Ingenieurscongres vertellen specialisten tijdens workshops over het vak.
> arbeidsmarkt 13, 15, 17

Reageer op dit artikel