nieuws

Eriks rekent op lagere economische groei

bouwbreed

Technische handelsonderneming Eriks ziet de eerste tekenen van een lagere groei van de wereldeconomie. In verband met het effect hiervan op de industriële productie geeft het bedrijf geen prognose voor dit jaar

Technische handelsonderneming Eriks ziet de eerste tekenen van een lagere groei van de wereldeconomie. In verband met het effect hiervan op de industriële productie geeft het bedrijf geen prognose voor dit jaar
Vorig jaar nam de bedrijvigheid nog toe in alle markten waarin de Alkmaarse leverancier van onder meer afsluiters, buizen en gereedschappen actief is. Dit ging gepaard met een hoge orderontvangst, die volgens Eriks ook in de eerste weken van dit jaar aanhield.
De nettowinst bedroeg vorig jaar 43,7 miljoen euro, een stijging van 57,4 procent ten opzichte van 2006. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 76,3 miljoen euro in vergelijking met 44 miljoen euro een jaar eerder. De omzet nam, met name door de overname van de Britse branchegenoot Wyko, met 75 procent toe tot 949,1 miljoen.
Ook dit jaar wil Eriks op zoek naar overnamekandidaten.

Reageer op dit artikel