nieuws

Duitslands grootste boogbrug

bouwbreed Premium

De kop, of liever gezegd de voet, is eraf bij de bouw van een gigantische betonnen boogbrug over het Duitse Froschgrundmeer. Dit opvallende kunstwerk wordt een schakel in het beoogde ICE-spoortraject Ebensfeld-Erfurt. Met een totale lengte van 789 meter en een overspanning van 270 meter zal het gelijk het de grootste betonboogbrug zijn van Duitsland. Ook wordt het een van de grootste spoorbruggen van Europa. Het van de naam Talbrücke Froschgrundsee voorziene object kruist de Froschgrundsee. Dat is een meer dat functioneert als hoogwaterbergingsbassin. Dit beschermt de stad Coburg tegen overstromingen. De overspanning reikt tot 70 meter boven het dal. De brug is zo gemaakt dat het zicht op het dal zo weinig mogelijk wordt belemmerd; landschappelijke inpassing was een belangrijke eis.

De kop, of liever gezegd de voet, is eraf bij de bouw van een gigantische betonnen boogbrug over het Duitse Froschgrundmeer. Dit opvallende kunstwerk wordt een schakel in het beoogde ICE-spoortraject Ebensfeld-Erfurt. Met een totale lengte van 789 meter en een overspanning van 270 meter zal het gelijk het de grootste betonboogbrug zijn van Duitsland. Ook wordt het een van de grootste spoorbruggen van Europa. Het van de naam Talbrücke Froschgrundsee voorziene object kruist de Froschgrundsee. Dat is een meer dat functioneert als hoogwaterbergingsbassin. Dit beschermt de stad Coburg tegen overstromingen. De overspanning reikt tot 70 meter boven het dal. De brug is zo gemaakt dat het zicht op het dal zo weinig mogelijk wordt belemmerd; landschappelijke inpassing was een belangrijke eis.
Foto: DPA/Stefan Thomas, tekst: Bart Mullink

Reageer op dit artikel