nieuws

Deur op kiertje voor Schiphol op zee

bouwbreed

Het kabinet houdt dedeur op een kiertje voor de verplaatsing van Schiphol naar zee op de langere termijn. Een luchthaven op een polder op zee of bij de Tweede Maasvlakte is echter voorlopig helemaal niet als toekomstig alternatief voor Schiphol in beeld. Dat blijkt uit de brief die verkeersminister Eurlings gisteren naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Volgens Eurlings heeft het kabinet besloten de variant van een luchthaven op zee niet verder uit te werken omdat het veel te duur is en te weinig oplevert. De minister houdt de mogelijkheid open dat op een zeker moment de verplaatsing van Schiphol naar zee wel weer in beeld komt.

Het kabinet houdt dedeur op een kiertje voor de verplaatsing van Schiphol naar zee op de langere termijn. Een luchthaven op een polder op zee of bij de Tweede Maasvlakte is echter voorlopig helemaal niet als toekomstig alternatief voor Schiphol in beeld. Dat blijkt uit de brief die verkeersminister Eurlings gisteren naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Volgens Eurlings heeft het kabinet besloten de variant van een luchthaven op zee niet verder uit te werken omdat het veel te duur is en te weinig oplevert. De minister houdt de mogelijkheid open dat op een zeker moment de verplaatsing van Schiphol naar zee wel weer in beeld komt.
Het lopende onderzoek naar landaanwinning op de Noordzee kan een nieuw licht werpen op een luchthaven op zee, aldus de minister in de brief.

Reageer op dit artikel