nieuws

BPF Bouwinvest presteert matig

bouwbreed

De vastgoedpoot van het bedrijfstakpensioenfonds voor de bouw, BPF Bouwinvest heeft een totaalrendement behaald op de Nederlandse directe vastgoedportefeuille van 11,2 procent. Dat is 1,7 procentpunt lager dan in 2006 en 0,3 procentpunt lager dan de cijfers van ROZ/IPD van alle directe vastgoedbeleggingen in Nederland.

De vastgoedpoot van het bedrijfstakpensioenfonds voor de bouw, BPF Bouwinvest heeft een totaalrendement behaald op de Nederlandse directe vastgoedportefeuille van 11,2 procent. Dat is 1,7 procentpunt lager dan in 2006 en 0,3 procentpunt lager dan de cijfers van ROZ/IPD van alle directe vastgoedbeleggingen in Nederland.
Binnen de portefeuille laten winkels een hoog resultaat zien door een goed direct rendement en positieve herwaarderingen. De bulk van de portefeuille van BPF Bouwinvest bestaat uit woningen waar het totaalrendement 11,3 procent bedroeg. Dat ligt wel 1,4 procentpunt boven de benchmark. Dit komt vooral door de beschikbaarheid van zo’n 3200 woningen aan een commanditaire vennootschap waarin BPF Bouwinvest en Urban Interest een belang hebben.
Het rendement op geïnvesteerd vermogen bedroeg vorig jaar 9,2 procent. Het totaal resultaat kwam uit op 534 miljoen euro. De totale beheerde vastgoedportefeuille vertegenwoordigde eind 2007 een waarde van 5,9 miljard euro tegen 5,7 miljard eind 2006.

Reageer op dit artikel