nieuws

Bouwstop Saxion opgeheven

bouwbreed Premium

De bouwstop voor de Saxion Hogeschool in Enschede is opgeheven. De bouw van een 37 meter hoge toren aan de Van Galenstraat werd eerder op last van de voorzieningenrechter in Almelo stilgelegd na bezwaar van een buurman, Uitvaartonderneming Vredehof.

De bouwstop voor de Saxion Hogeschool in Enschede is opgeheven. De bouw van een 37 meter hoge toren aan de Van Galenstraat werd eerder op last van de voorzieningenrechter in Almelo stilgelegd na bezwaar van een buurman, Uitvaartonderneming Vredehof.
Het bedrijf vreest onder meer een inbreuk op de privacy. Saxion Hogeschool heeft nu met de bezwaarmaker een compromis bereikt. De onderwijsinstelling toont zich bereid de hoofdingang niet te gebruiken zolang Vredehof nog in het huidige bedrijfspand zit. De uitvaartondernemer wil op termijn naar elders verhuizen. Saxion Hogeschool zat tot die tijd gebruik maken van een andere entree.

Reageer op dit artikel