nieuws

Bouw en ict: leren bouwen met computers

bouwbreed

Door nieuwe ict-technologieën moeten studenten bouwkunde op een andere manier worden opgeleid dan nu het geval is. De traditionele werkvoorbereiders en tekenaars verdwijnen. In de plaats daarvan komen informatiemanagers en modelleurs die aan een 3D-model in een bouwinformatiemodel sleutelen. De pas opgerichte Bouw Informatie Raad gaat zich dit jaar buigen over het opleidingentraject. Tegelijkertijd moet het huidige personeel worden bijgeschoold. Op de Hogeschool Utrecht zijn ze daarmee al druk bezig, zo blijkt uit het artikel in de bijlage Bouw 0x26 ICT bij deze Cobouw.

Door nieuwe ict-technologieën moeten studenten bouwkunde op een andere manier worden opgeleid dan nu het geval is. De traditionele werkvoorbereiders en tekenaars verdwijnen. In de plaats daarvan komen informatiemanagers en modelleurs die aan een 3D-model in een bouwinformatiemodel sleutelen. De pas opgerichte Bouw Informatie Raad gaat zich dit jaar buigen over het opleidingentraject. Tegelijkertijd moet het huidige personeel worden bijgeschoold. Op de Hogeschool Utrecht zijn ze daarmee al druk bezig, zo blijkt uit het artikel in de bijlage Bouw 0x26 ICT bij deze Cobouw.
De vakbeurs Bouw 0x26 ICT wordt op 26 en 27 maart gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht.
Ook de architect kan meer doen met de computer, zegt Cadez-directeur Stefan Dezaire. Zoals het inzichtelijker maken van de binnenzijde van hun gebouwontwerpen. Met goede 3D-software is dat geen enkel probleem en het geeft zowel de opdrachtgever als het uitvoerend bouwbedrijf een beter beeld van het gewenste eindresultaat.
> Bijlage Bouw 0x26 ICT

Reageer op dit artikel