nieuws

Straatbakstenen maken minder herrie in keperverband

bouwbreed

Straatbakstenen in keperverband maken minder lawaai dan andere bestratingsmaterialen: bijna de helft minder dan de 4 decibel die de wet aanhoudt. Raadgevend ingenieursbureau M+P stelt dat vast in opdracht van de Stichting Promotie Straatbaksteen. Daarmee kan ook de wettelijk bepaalde geluidstoeslag met de helft worden verminderd. De stichting liet inmiddels formeel een correctie vaststellen. Vergeleken met andere verbanden springt het keperverband ook als ‘stilste’ variant uit het onderzoek. De afmetingen van de straatstenen dragen daarentegen nauwelijks bij aan de geluidsreductie. De bevindingen moeten wegbeheerders ertoe aanzetten vaker te kiezen voor straatbakstenen.

Straatbakstenen in keperverband maken minder lawaai dan andere bestratingsmaterialen: bijna de helft minder dan de 4 decibel die de wet aanhoudt. Raadgevend ingenieursbureau M+P stelt dat vast in opdracht van de Stichting Promotie Straatbaksteen. Daarmee kan ook de wettelijk bepaalde geluidstoeslag met de helft worden verminderd. De stichting liet inmiddels formeel een correctie vaststellen. Vergeleken met andere verbanden springt het keperverband ook als ‘stilste’ variant uit het onderzoek. De afmetingen van de straatstenen dragen daarentegen nauwelijks bij aan de geluidsreductie. De bevindingen moeten wegbeheerders ertoe aanzetten vaker te kiezen voor straatbakstenen.

Reageer op dit artikel