nieuws

Sterke groei Bilfinger Bergerin rol van dienstverlener

bouwbreed

Bouwbedrijf Bilfinger Berger verdubbelt zijn activiteiten als dienstverlener in Scandinavië. Door de overname van de onderhoudstak van energieconcern Norsk Hydro stijgt de omzet tot een half miljard euro.

Het onderhouds- en beheerbedrijf van Norsk Hydro staat sinds 2005 op eigen benen. Vorig jaar realiseerde de onderneming een omzet van 250 miljoen euro. Bilfinger tuigt in hoog tempo een vooraanstaande positie op als dienstverlener voor de Europese procesindustrie. Klandizie komt zowel uit de chemie als van de energiebedrijven. De werkzaamheden variëren van beheer en onderhoud tot concrete modernisering van de productiefaciliteiten. Vorig jaar steeg Bilfinger Bergers omzet in het segment dienstverlening met een kwart tot 3,6 miljard euro. Een van de speerpunten ligt dankzij dochtermaatschappij Leighton in Australië, waar de omzet de 400 miljoen nadert. Recent nam Bilfinger in Brisbane iPower over, een bedrijf van 400 medewerkers dat goed is voor een omzet van 60 miljoen euro. Bilfinger Berger is van plan voor 100 miljoen euro aan eigen aandelen in te kopen. De huidige koers van zo’n 75 euro weerspiegelt volgens topman Bodner bij lange na niet de waarde van zijn concern.

Reageer op dit artikel