nieuws

Steeds weer hoger

bouwbreed

ShanghaiIn het Pudong District van Shanghai treffen slopers voorbereidingen voor de bouw van China’s hoogste kantoortoren. Met z’n 580 meter steekt het Shanghai Center straks respectievelijk 88 en 159 meter uit boven zijn directe buren, het nog in aanbouw zijnde 492 meter hoge Shanghai World Financial Center en de 421 meter hoge Jinmao-toren.

ShanghaiIn het Pudong District van Shanghai treffen slopers voorbereidingen voor de bouw van China’s hoogste kantoortoren. Met z’n 580 meter steekt het Shanghai Center straks respectievelijk 88 en 159 meter uit boven zijn directe buren, het nog in aanbouw zijnde 492 meter hoge Shanghai World Financial Center en de 421 meter hoge Jinmao-toren.
Tegenover het oude centrum ligt, aan de overkant van de rivier, het Pudong District, sinds enkele decennia het nieuwe zaken-, hotel- en mediacentrum van de stad. Pudong betekent letterlijk ‘ligt ten oosten van de Pu-rivier’, en dat is dan de Huangpu-rivier die Shanghai met een flinke slingerbeweging doorsnijdt. Pal op de oever staat de beroemde Pearl-televisietoren, voor westerlingen het symbool van Shanghai en met z’n 468 meter jarenlang het hoogste bouwwerk in China. Het is de toren met de statiefvoeten, het drietal betonnen liftschachten en de grote bollen midden op de foto.
Foto: Reporters, tekst: Pieter de Mos

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels