nieuws

ROC en rechtbank

bouwbreed

Aannemer JP van Eesteren bouwt een ROC-college in Alkmaar. Onderdeel van het gebouw is de plaatselijke rechtbank. Eindoplevering van het door AGS Architecten en Planners ontworpen gebouw, is in juni. De bouw van het gebouwencomplex van 25.655 vierkante meter vertraagde door een slepende onteigeningsprocedure.

Aannemer JP van Eesteren bouwt een ROC-college in Alkmaar. Onderdeel van het gebouw is de plaatselijke rechtbank. Eindoplevering van het door AGS Architecten en Planners ontworpen gebouw, is in juni. De bouw van het gebouwencomplex van 25.655 vierkante meter vertraagde door een slepende onteigeningsprocedure.
Een gedeelte van de school is al in gebruik. Leerlingen van de sectoren Economie en Educatie krijgen al les. De sector Welzijn en Gezondheid wordt volgend schooljaar gebruikt.
De rechtbank en de school wilden jaren terug beide op dezelfde plek nieuwbouw realiseren. Een compromis is het resultaat: de rechtbank huurt ruimte van het ROC.
Op de foto bewerkt een bouwplaatsmedewerker een staalplaat met een slijptol. Het staal dient als inbraakbeveiliging van de rechtbank.

Reageer op dit artikel