nieuws

Rijksrecherche op brand Catshuis

bouwbreed

Het kabinet heeft het Openbaar Ministerie gevraagd om de rijksrecherche een onderzoek te laten instellen naar de brand in het Catshuis in 2004. Bij de brand in de ambtswoning van premier Balkenende kwam een schilder om het leven toen de thinner waarmee hij werkte, explodeerde en vlam vatte.

Het kabinet heeft het Openbaar Ministerie gevraagd om de rijksrecherche een onderzoek te laten instellen naar de brand in het Catshuis in 2004. Bij de brand in de ambtswoning van premier Balkenende kwam een schilder om het leven toen de thinner waarmee hij werkte, explodeerde en vlam vatte.
Volgens RTL zal de rijksrecherche onderzoeken of ambtenaren informatie hebben achtergehouden over de toedracht. De zender meldde eerder dat ambtenaren van de Rijksgebouwendienst en het ministerie van Algemene Zaken wel degelijk wisten dat de schilders het verboden oplosmiddel gebruikten.

Reageer op dit artikel