nieuws

Productie Rio Tinto naar recordhoogte

bouwbreed

Het Brits-Australische mijnbouwbedrijf Rio Tinto heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 7,3 miljard dollar. De op twee na grootste mijnbouwer ter wereld profiteerde van de aanhoudend sterke vraag naar grondstoffen. De productie kwam op een record uit. Hogere kosten leidden wel tot een nettowinstdaling van 2 procent ten opzichte van 2006. Rio Tinto is momenteel verwikkeld in een overnamegevecht. Branchegenoot BHP Billiton is bereid om ongeveer 140 miljard dollar te betalen voor zijn rivaal. Rio Tinto heeft dit afgewezen. Bestuursvoorzitter Paul Skinner blijft bij die afwijzing. Hij vindt dat zijn concurrent de onderliggende waarde van de bezittingen van Rio Tinto onvoldoende waardeert.

Het Brits-Australische mijnbouwbedrijf Rio Tinto heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 7,3 miljard dollar. De op twee na grootste mijnbouwer ter wereld profiteerde van de aanhoudend sterke vraag naar grondstoffen. De productie kwam op een record uit. Hogere kosten leidden wel tot een nettowinstdaling van 2 procent ten opzichte van 2006. Rio Tinto is momenteel verwikkeld in een overnamegevecht. Branchegenoot BHP Billiton is bereid om ongeveer 140 miljard dollar te betalen voor zijn rivaal. Rio Tinto heeft dit afgewezen. Bestuursvoorzitter Paul Skinner blijft bij die afwijzing. Hij vindt dat zijn concurrent de onderliggende waarde van de bezittingen van Rio Tinto onvoldoende waardeert.

Reageer op dit artikel