nieuws

Natura 2000 baart bedrijven zorgen

bouwbreed Premium

Ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland maken zich grote zorgen over Natura 2000. Deze bijdrage van Nederland aan het Europese netwerk van natuurgebieden moet “haalbaar en betaalbaar” zijn. Langdurige vergunningsprocedures moeten worden vermeden en naar ecologische belangen moeten economische belangen meewegen.

Ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland maken zich grote zorgen over Natura 2000. Deze bijdrage van Nederland aan het Europese netwerk van natuurgebieden moet “haalbaar en betaalbaar” zijn. Langdurige vergunningsprocedures moeten worden vermeden en naar ecologische belangen moeten economische belangen meewegen.
De drie organisaties vrezen dat hier weinig van terechtkomt, laten zij weten aan de vooravond van een debat hierover in de Tweede Kamer. Zij vinden dat de begrenzing van de Natura 2000-gebieden en van de natuurdoelen gekoppeld moet worden aan de beheerplannen. Daarin staat wat wel en niet mag. Pas als de gevolgen bekend zijn kunnen grenzen en doelen worden bepaald, vinden de organisaties. De minister wil dat ontkoppelen. Dat geeft onzekerheid voor ondernemers.

Reageer op dit artikel