nieuws

Mineralenoverslag Amsterdam stokt

bouwbreed

De overslag van zand, grind en mineralen is vorig jaar in de Amsterdamse haven met 4,8 procent afgenomen tot 6,9 miljoen ton. Oorzaak is de daling van industriële mineralen uit China, vanwege de hoge transportkosten.

De overslag van zand, grind en mineralen is vorig jaar in de Amsterdamse haven met 4,8 procent afgenomen tot 6,9 miljoen ton. Oorzaak is de daling van industriële mineralen uit China, vanwege de hoge transportkosten.
De Amsterdamse zeehavens kregen vorig jaar bezoek van 8848 zeeschepen. Vooral de schepen in de klasse van 40.000 tot 50.000 ton namen sterk toe (41,3 procent). De totale overslag steeg met 4,1 procent tot 84,4 miljoen ton.
Haven Amsterdam investeerde vorig jaar 48,3 miljoen euro in haar infrastructuur. Het meeste geld ging naar de tweede fase van de coalterminal in de Afrikahaven en de aanleg van de Zanzibarhaven. De fundering voor de derde overdekte terminal voor Waterland slokte 6,7 miljoen euro op.
De uitgifte van terreinen handhaafde zich met 83 hectare op een hoog niveau. Ook in 2006 (84,2 hectare) kwam haven Amsterdam gemakkelijk van zijn grond af.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels