nieuws

Langs de Vecht genoeg ruimte voor stadspark

bouwbreed

Langs de oevers van de Vecht wil de gemeente Hardenberg een stadspark aanleggen. In een masterplan is een gebiedsvisie opgesteld. Het is de bedoeling dat natuur, water, recreatie, cultuur en educatie met elkaar worden verbonden. Het beoogde stadspark ligt midden in de stad en verbindt verschillende wijken met elkaar.

Langs de oevers van de Vecht wil de gemeente Hardenberg een stadspark aanleggen. In een masterplan is een gebiedsvisie opgesteld. Het is de bedoeling dat natuur, water, recreatie, cultuur en educatie met elkaar worden verbonden. Het beoogde stadspark ligt midden in de stad en verbindt verschillende wijken met elkaar.
In het masterplan wordt de rivier de Vecht nadrukkelijker in de stad Hardenberg geïntegreerd. Ze mag weer meanderen en krijgt haar oorspronkelijke loop terug. Op die manier kunnen er bovendien nieuwe retentiegebieden ontstaan. De komende maanden werkt Hardenberg de verschillende deelprojecten verder uit.

Reageer op dit artikel