nieuws

Geen alternatieve verwerking bagger

bouwbreed

Staatssecretaris Huizinga (water) is geenszins van plan om te kijken naar de alternatieve verwerkingsmethoden voor vervuild slib. Dat schrijft ze aan de Tweede Kamer. Ze schrijft dit naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State over baggerspeciedepot Ingensche Waarden. De PvdA had Kamervragen gesteld over de zaak. De Raad van State oordeelde dat er onterecht vergunningen voor het baggerspeciedepot zijn afgegeven. Huizinga beraadt zich momenteel over een nieuw besluit. De staatssecretaris laat weten dat de vooronderstelling dat verwerking van baggerslib een belangrijke bijdrage levert aan voldoende bestemmingen voor baggerspecie onjuist is. “De uitspraak van de Raad van State geeft geen aanleiding om dit standpunt te herzien.”

Staatssecretaris Huizinga (water) is geenszins van plan om te kijken naar de alternatieve verwerkingsmethoden voor vervuild slib. Dat schrijft ze aan de Tweede Kamer. Ze schrijft dit naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State over baggerspeciedepot Ingensche Waarden. De PvdA had Kamervragen gesteld over de zaak. De Raad van State oordeelde dat er onterecht vergunningen voor het baggerspeciedepot zijn afgegeven. Huizinga beraadt zich momenteel over een nieuw besluit. De staatssecretaris laat weten dat de vooronderstelling dat verwerking van baggerslib een belangrijke bijdrage levert aan voldoende bestemmingen voor baggerspecie onjuist is. “De uitspraak van de Raad van State geeft geen aanleiding om dit standpunt te herzien.”

Reageer op dit artikel