nieuws

Chalet op toplocatie

bouwbreed Premium

ZwijndrechtMet een website die ‘In de wolken’ heet maak je als makelaar meteen duidelijk wat de toekomstige bewoners van deze optopschalets in Zwijndrecht mogen verwachten van hun ‘toplocatie’. Door vele ingrepen aan in- en exterieur worden deze naoorlogse woonflats letterlijk en figuurlijk naar een hoger plan getild. De voormalige ouderenflats Zonnestein en Eemstein gaan vanaf dit voorjaar een zonnige toekomst tegemoet als seniorenvillage De Bakens. Die naam komt terug in de ruim 60 meter hoge betonnen torens met koopappartementen, die worden bekroond door ruime penthouses met veel glas en een aantrekkelijk uitzicht. Meest opvallend echter zijn de ‘chalets’ ofwel terraswoningen die de aannemer op het dak van de flatgebouwen realiseert. Met hun opvallende puntdak, waaronder de doorsteek van de liftkoker is verborgen, geven ze het woord flatgebouw een nieuwe betekenis. Naast de chalets komen maisonnettes, eveneens in staalframebouw uitgevoerd, omdat daarmee zowel sterk als licht in gewicht, valt op te toppen. Door de hoogte is het voor leverancier FeNB2 Staalframebouw een minstens zo spannend project als voor opdrachtgever woningcorporatie Forta. Kokon Architectuur 0x26 Stedebouw heeft project De Bakens ontworpen; de uitvoering is in handen van een bouwteam met twee VolkerWessels-bedrijven: Stam + de Koning Vastgoed en Bouw en bouwbedrijf Boender en Maasdam.

ZwijndrechtMet een website die ‘In de wolken’ heet maak je als makelaar meteen duidelijk wat de toekomstige bewoners van deze optopschalets in Zwijndrecht mogen verwachten van hun ‘toplocatie’. Door vele ingrepen aan in- en exterieur worden deze naoorlogse woonflats letterlijk en figuurlijk naar een hoger plan getild. De voormalige ouderenflats Zonnestein en Eemstein gaan vanaf dit voorjaar een zonnige toekomst tegemoet als seniorenvillage De Bakens. Die naam komt terug in de ruim 60 meter hoge betonnen torens met koopappartementen, die worden bekroond door ruime penthouses met veel glas en een aantrekkelijk uitzicht. Meest opvallend echter zijn de ‘chalets’ ofwel terraswoningen die de aannemer op het dak van de flatgebouwen realiseert. Met hun opvallende puntdak, waaronder de doorsteek van de liftkoker is verborgen, geven ze het woord flatgebouw een nieuwe betekenis. Naast de chalets komen maisonnettes, eveneens in staalframebouw uitgevoerd, omdat daarmee zowel sterk als licht in gewicht, valt op te toppen. Door de hoogte is het voor leverancier FeNB2 Staalframebouw een minstens zo spannend project als voor opdrachtgever woningcorporatie Forta. Kokon Architectuur 0x26 Stedebouw heeft project De Bakens ontworpen; de uitvoering is in handen van een bouwteam met twee VolkerWessels-bedrijven: Stam + de Koning Vastgoed en Bouw en bouwbedrijf Boender en Maasdam.
Foto en tekst: Pieter de Mos

Reageer op dit artikel