nieuws

Case CX210B wint Japanse energie besparings-prijs

bouwbreed

De samenwerking met het Japanse Sumimoto bij de bouw van zijn graafmachines legt Case geen windeieren. De rupsgraver van het model CX210B (in Japan verkocht onder de naam Sumimoto SH200-5 Legest) won deze maand de Japanse ‘Energy Conservation Award’.

De prijs  wordt toegekend door het Japanse Agentschap voor Natuurlijke Hulpbronnen van het ministerie van Economische Zaken en is bedoeld voor bedrijven en particulieren die oplossingen bedenken om zuiniger om te gaan met energie. De prijs is bedoeld om schone technologie te promoten.  Eerder won autofabrikant Toyota de prijs wegens de ontwikkeling van de hybride Prius. De jury prees de energiebesparende technologie van Case en dat resulteerde in de eerste Award die aan een bouwmaterieelfabrikant werd toegekend. Zo gebruikt de CX210B 20 procent minder brandstof dan zijn voorganger. 

Volgens de bouwers door “slimme integratie van een nieuw motormanagement systeem en de combinatie van nieuwe hydraulische technologie. 

Eerder won dezelfde machine ook al de ‘Good Design Award’.

Reageer op dit artikel