nieuws

Brandwerendheidseis van deuren strenger

bouwbreed

De norm voor brandwerendheid van deuren NEN 6069 wordt vervangen door de over het algemeen strengere norm NEN-EN 1634-1. Deurenfabrikant Limburgia uit Haelen heeft besloten dat al zijn brandwerende deuren moeten voldoen aan de strengere eisen. Bij de test wordt behalve de vlamdichtheid (E) ook de thermische isolatie bepaald op temperatuur (I) en op warmtestraling (W). Zo wordt het risico bij brand op spontaan ontbranden van voorwerpen in de directe omgeving van de deur verkleind. Bovendien loopt de temperatuur in de oven sneller op en heeft de oven een grotere overdruk dan bij een test volgens NEN 6069.

De norm voor brandwerendheid van deuren NEN 6069 wordt vervangen door de over het algemeen strengere norm NEN-EN 1634-1. Deurenfabrikant Limburgia uit Haelen heeft besloten dat al zijn brandwerende deuren moeten voldoen aan de strengere eisen. Bij de test wordt behalve de vlamdichtheid (E) ook de thermische isolatie bepaald op temperatuur (I) en op warmtestraling (W). Zo wordt het risico bij brand op spontaan ontbranden van voorwerpen in de directe omgeving van de deur verkleind. Bovendien loopt de temperatuur in de oven sneller op en heeft de oven een grotere overdruk dan bij een test volgens NEN 6069.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels