nieuws

Ambtenaar verzweeg meerkosten

bouwbreed

Omdat hij kostenoverschrijdingen van een verbouwing niet meldde aan de verantwoordelijk wethouder, wordt een ambtenaar van de gemeente Utrechtse Heuvelrug mogelijk voor de rechter gedaagd. De ambtenaar bracht wethouder J. Salverda in politieke problemen door ruim een ton aan meerkosten bij de verbouwing van de burgemeesterswoning in Doorn te verzwijgen.

Omdat hij kostenoverschrijdingen van een verbouwing niet meldde aan de verantwoordelijk wethouder, wordt een ambtenaar van de gemeente Utrechtse Heuvelrug mogelijk voor de rechter gedaagd. De ambtenaar bracht wethouder J. Salverda in politieke problemen door ruim een ton aan meerkosten bij de verbouwing van de burgemeesterswoning in Doorn te verzwijgen.
Hij moest de raad zijn excuses maken en erkende dat het vertrouwen van de raad is beschaamd. De gemeenteraad trok in 2007 een krediet uit voor de verbouwing van 378.000 euro, maar kreeg uiteindelijk een rekening van 493.00 euro gepresenteerd. Voor dat bedrag werd de woning nagenoeg gestript, van een nieuw dak voorzien en van binnen compleet vernieuwd. Volgens Salverda valt aannemer De Vries uit Maarsbergen niets te verwijten: die heeft prima werk geleverd. De Vries meldde ook alle kostenoverschrijdingen tijdig bij de bewuste ambtenaar.
Het gemeentebestuur wil geen inhoudelijke mededelingen doen over de zaak. “Het gaat om een arbeidsconflict waarop wij geen commentaar geven”,

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels