nieuws

Aanpak stankoverlast Heerenveen-Noord

bouwbreed

Ecopark De Wierde en slibverwerker Swiss Combi op industrieterrein Heerenveen-Noord nemen maatregelen tegen geuroverlast. Bewoners uit de omringende dorpen hadden bij de provincie geklaagd over stank. Uit onderzoek van milieukundig adviesbureau SGS bleek dat die afkomstig was van beide bedrijven. Zij maken op verzoek van de provincie nu een plan van aanpak. De scheidings- en bewerkingsinstallatie Ecopark plaatst een extra afzuiginstallatie met biofilter en laat de deuren automatisch sluiten als het huisvuil is binnengebracht. Swiss Combi verwerkt vervuild slib uit rioolzuiveringsinstallaties.

Ecopark De Wierde en slibverwerker Swiss Combi op industrieterrein Heerenveen-Noord nemen maatregelen tegen geuroverlast. Bewoners uit de omringende dorpen hadden bij de provincie geklaagd over stank. Uit onderzoek van milieukundig adviesbureau SGS bleek dat die afkomstig was van beide bedrijven. Zij maken op verzoek van de provincie nu een plan van aanpak. De scheidings- en bewerkingsinstallatie Ecopark plaatst een extra afzuiginstallatie met biofilter en laat de deuren automatisch sluiten als het huisvuil is binnengebracht. Swiss Combi verwerkt vervuild slib uit rioolzuiveringsinstallaties.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels