nieuws

‘Warmtevanger’ helpt energie sparen

bouwbreed

Om bijvoorbeeld de energierekening van verwarmde zwembaden te verlagen, adviseert S0x26P Coil Products zijn ‘warmtevangers’ in de vorm van een radiator. Thermische supergeleiders noemt de fabrikant uit het Britse Leicester deze warmtewisselaars.

Om bijvoorbeeld de energierekening van verwarmde zwembaden te verlagen, adviseert S0x26P Coil Products zijn ‘warmtevangers’ in de vorm van een radiator. Thermische supergeleiders noemt de fabrikant uit het Britse Leicester deze warmtewisselaars.
De gepatenteerde leidingen halen met behulp van een speciale vloeistof restwarmte uit onder meer het rookgas dat ontwijkt uit de ketel die het zwembadwater verwarmt. Volgens de producent ligt het rendement tussen 50 en 60 procent. De opgenomen warmte kan bijvoorbeeld ventilatielucht opwarmen. Mede daardoor kan het totale bedrag op de energierekening met zo’n 30 procent dalen. De installatie is volledig passief en kent geen bewegende delen waardoor er nauwelijks onderhoudskosten zijn. De kans dat rookgas in de buizen dringt is nihil, garandeert S0x26P.

Reageer op dit artikel