nieuws

VGM-administratie online te beheren

bouwbreed

VCA-gecertificeerde bedrijven kunnen veel tijd en geld besparen als ze de nieuwe VCA Manager van Priox inzetten. De software brengt de VGM-administratie op een hoger plan, doordat de werknemers zelf online allerhande gegevens kunnen inzien, aanpassen en autoriseren.

“Bedrijven zijn voor hun VCA-administratie niet meer alleen afhankelijk van de VGM-functionaris. Ook andere werknemers kunnen overal en altijd zien hoe de VCA-administratie ervoor staat. Daarnaast is een tijd- en kostenbesparing van zo’n 50 procent haalbaar ten opzichte van de registratie en administratie met behulp van losse dossiers en digitale bestanden,” licht Antoine Jansen, commercieel directeur Priox, de voordelen toe. Er vol overtuiging aan toevoegend: “Met Priox VCA Manager breekt een nieuw tijdperk aan.”
Priox levert oplossingen op het gebied van ITIL service management en keten- en regiemanagement en heeft een jarenlange ervaring met VGM. Die ervaring is ingezet om voor de dagelijkse VCA-bewaking een toegankelijk programma te ontwikkelen, dat de VGM-medewerker veel werk uit handen kan nemen. Kleinere bedrijven hoeven hierdoor geen apart personeel meer aan te trekken, want de software drijft voor een groot deel op zelfwerkzaamheid. Via het persoonlijke dashboard zien medewerkers bij het inloggen direct wat er nog moet worden gedaan en kunnen ze daarvoor online – bijvoorbeeld ook vanuit huis – hun VGM-gegevens inzien, invullen en voorzien van een elektronische handtekening. Ofwel: geen stapels los papierwerk meer. Bovendien gaan er door online beheer en back­up minder snel gegevens verloren.

Inzichtelijk

Afwijkingen en tekortkomingen worden in het VGM-proces met behulp van een duidelijk rapportagesysteem snel inzichtelijk gemaakt, aldus Priox. Dat is des te meer van belang wanneer vanaf 1 juli VCA++ gecertificeerde bedrijven alleen nog maar mogen werken met onderaannemers die voldoen aan de VCA.
De VCA Manager slaat alle informatie uniform op volgens een vaste methodiek en dat maakt het eenvoudig om trendanalyses te maken waaruit verbeterpunten zijn te destilleren. Veel gemak schuilt in de uitgebreide planmodule voor VGM-vergaderingen zoals de jaarlijkse tien toolboxmeetings.
Ook kunnen bedrijven aan adviesorganisaties zoals DNV en Kema toestemming geven om online audits uit te voeren.

Stand alone of via het web

De software is beschikbaar als stand alone applicatie en via het web als SaaS (Software as a Service). In beide gevallen regelt Priox het beheer en de back-ups. De installatie is eenvoudig, het implementatietraject kort en gebruikstraining van medewerkers in principe niet nodig, aldus het bedrijf dat bekend is geworden met de Service Management Suite, een platform waarbij de functionaliteit van de Windows-toepassing volledig overeenkomt met die van de webtoepassing. Communicatie met andere applicaties gebeurt via XML.

Reageer op dit artikel