nieuws

Overgang

bouwbreed Premium

Amsterdam G0x26S Bouw werkt als hoofdaannemer aan een kantoorcomplex in de Riekerpolder, het meest westelijke deel van de Zuidas. Dat gebeurt in opdracht van G0x26S Vastgoed. Het zeslaagse complex van 17.000 vierkante meter krijgt twee bouwblokken die soepel aansluiten bij het Atradius-gebouw ernaast, dat twaalf lagen telt. De twee bouwblokken zijn eventueel op de verdiepingen aan elkaar te koppelen. Het ontwerp is van het Haagse bureau ‘Architecten van Mourik’.

Amsterdam G0x26S Bouw werkt als hoofdaannemer aan een kantoorcomplex in de Riekerpolder, het meest westelijke deel van de Zuidas. Dat gebeurt in opdracht van G0x26S Vastgoed. Het zeslaagse complex van 17.000 vierkante meter krijgt twee bouwblokken die soepel aansluiten bij het Atradius-gebouw ernaast, dat twaalf lagen telt. De twee bouwblokken zijn eventueel op de verdiepingen aan elkaar te koppelen. Het ontwerp is van het Haagse bureau ‘Architecten van Mourik’.
Projectarchitect Peter Vermeulen tekende voor een transparante bouwstijl in glas en aluminium. De eerste vier lagen aan de buitenzijde krijgen een schil van gele natuursteen met in maat wisselende raamopeningen. Deze schil vormt het aangezicht vanaf de straat. Een transparant binnenplein vormt het hart van het gebouwenensemble waarvan ook het Atradius deel uitmaakt. Onder het binnenplein komt een parkeergarage.
Het project moet de overgang markeren van losse hoge gebouwen op de Zuidas naar meer gesloten laagbouwblokken.
Foto: Ton Borsboom
Tekst: Bart Mullink

Reageer op dit artikel