nieuws

Nieuw model Werklust

bouwbreed Premium

e wielladers in de E-serie van Werklust Holland bv zijn uitgebreid met een nieuw model: de WG40E. De 17 tonner neemt zijn plaats in tussen de 16-tons WG35E en de 19-tons WG45E.

De WG40E is een nieuw compact model dat is ontwikkeld uit de eerdere WG35E. De WG40E wordt evenals de WG17E, WG18E en de WG35E aangedreven door een dieselmotor van John Deere met een cilinderinhoud van 6,8 liter en een vermogen van 200 pk. De nieuwe motor voldoet aan de emissienorm Tier III en levert zijn hoogste koppel al bij 1000 omwentelingen per minuut. Dat resulteert in flinke prestaties tegen een gering brandstofverbruik. De turbodieselmotoren van Werklust zijn voorzien van lucht-aanlucht intercoolers en een hydraulisch aangedreven ventilator met elektronische regeling. De ventilator werkt alleen wanneer er behoefte aan koeling is, waardoor het brandstofverbruik wordt verlaagd. De machine beschikt over een lastafhankelijk hydraulieksysteem dat altijd precies de benodigde hoeveelheid hydrauliekolie levert. De ZF-ergopower transmissie maakt soepel schakelwerk mogelijk. Het enige dat de machinist hoeft te doen is te kiezen uit vooruit, achteruit of kickdown. De rekeneenheid selecteert automatisch de juiste versnelling op basis van het motortoerental, de rijsnelheid en het gevraagde vermogen. Het Canbus-bewakingssysteem van Werklust houdt de verschillende functies van de Werklust E-serie nauwlettend in de gaten. Het systeem geeft bij problemen ogenblikkelijk een waarschuwing af aan de bestuurder. Alle bedrijfsgegevens worden opgeslagen en kunnen worden gebruikt voor analyse van de prestaties van de wiellader. De klant kan zo de historie vanaf de laatste onderhoudsbeurt nagaan. De dagelijks te controleren onderhoudspunten (zoals filters en vloeistofpeilen) zijn toegankelijk via de nieuwe motorkap die door gasveren opengehouden wordt. Ook de opklapbare radiateurgrille en ventilator die opzij weg te klappen is, verhogen de onderhoudsvriendelijkheid.

Reageer op dit artikel