nieuws

Lei uit China

bouwbreed

Aan de voet van de dominante 84 meter hoge kantoortoren Galghenwert in Utrecht werken medewerkers van metselbedrijf Zwaan aan de gevel van één van de omliggende kantoorpanden. Dit gebouw wordt volledig voorzien van een ongebruikelijk wandbekledingsmateriaal: Chinese leisteen. Het natuursteen wordt verder nog in de wanden van de parkeergarage aangebracht. Galghenwert ligt in de omgeving van voetbalstadion De Galgenwaard en heeft een oppervlakte van ongeveer 30.000 vierkante meter. Het volledige complex is ontworpen door Dam en Partners Architecten en wordt gebouwd door bouwer Midreth.

Aan de voet van de dominante 84 meter hoge kantoortoren Galghenwert in Utrecht werken medewerkers van metselbedrijf Zwaan aan de gevel van één van de omliggende kantoorpanden. Dit gebouw wordt volledig voorzien van een ongebruikelijk wandbekledingsmateriaal: Chinese leisteen. Het natuursteen wordt verder nog in de wanden van de parkeergarage aangebracht. Galghenwert ligt in de omgeving van voetbalstadion De Galgenwaard en heeft een oppervlakte van ongeveer 30.000 vierkante meter. Het volledige complex is ontworpen door Dam en Partners Architecten en wordt gebouwd door bouwer Midreth.
Foto: Ton Borsboom
Tekst: Marijn Wellink

Reageer op dit artikel