nieuws

honderdduizendste versnellingsbak ZF

bouwbreed Premium

Bij de Duitse fabriek voor versnellingsbakken ZF Passau rolde onlangs de honderdduizendste Ergopower transmissie van de lopende band.

De transmissies, die veel worden gebruikt in grondverzetmachines (o.a. John Deere en Werklust wielladers, red.) staan goed bekend in de markt, mede vanwege het soepele schakelen en de stille werking van de onderdelen. ZF Passau, waar ook assen worden geproduceerd, lanceerde de Ergopower transmissie in 1997, na vijf jaar productontwikkeling. De naam Ergopower werd gekozen wegens het ergonomische bedieningsgemak en de hoge torsiekrachten. 

Volgens het hoofd Contstruction Machinery Systems bij ZF, 
Hermann Beck, kun je de versnellingsbak in bouwmaterieel vergelijken met een automatische versnelling in een passagiersauto. “Schakelen gaat volstrekt automatisch, zonder vermogensverlies en bijna geruisloos.” Sinds de introductie van de versnellingsbak zijn er modellen in de range voor machines met vermogens tussen de 120 tot 430 pk. ZF Passau verwacht dat de volgende honderdduizend transmissies al binnen vijf jaar van de band zullen rollen.

Reageer op dit artikel