nieuws

Google en Marktplaats verstevigen positie

bouwbreed Premium

Zoeken op internet doet Nederland vooral via Google, Marktplaats en Startpagina en daarmee tekent zich meteen de top drie af van best bezochte websites. De lijst is samengesteld op basis van Visiscan, het online onderzoek voor Nederlandse websites.

Zoeken op internet doet Nederland vooral via Google, Marktplaats en Startpagina en daarmee tekent zich meteen de top drie af van best bezochte websites. De lijst is samengesteld op basis van Visiscan, het online onderzoek voor Nederlandse websites.
Google is de grootste winnaar, met 11 miljoen bezoekers per maand en toont daarmee een van de twee trends van dit jaar. De eerste is dat internetgebruikers steeds vaker kiezen voor de marktleider in een specifiek segment. Daardoor zijn er ook verliezers zoals Ebay, Speurders, de NS, Telegraaf.nl, ANWB en Routenet.
Tweede trend is de opkomst van zogenaamde social media websites als Wikipedia, Hyves en Web-log.nl.

Reageer op dit artikel