nieuws

Er rust geen zegen op stationsgebied Heerlen

bouwbreed

Ondanks eerdere toezeggingen trekt NS Poort zijn handen af van de bouw van het prestigieuze Maankwartier in Heerlen. Rond en zelfs over het station wil Heerlen een architectonisch kunstwerk bouwen, bestaande uit winkels, een nieuw station, woningen en kantoren. Zo rooskleurig als het er vijf jaar geleden uitzag bij de presentatie van de plannen, zo somber is Heerlen nu gestemd: de grootste investeerder laat weten af te haken. NS wil niet verder gaan dan een doorsnee station met wat bouwsels eromheen.

Ondanks eerdere toezeggingen trekt NS Poort zijn handen af van de bouw van het prestigieuze Maankwartier in Heerlen. Rond en zelfs over het station wil Heerlen een architectonisch kunstwerk bouwen, bestaande uit winkels, een nieuw station, woningen en kantoren. Zo rooskleurig als het er vijf jaar geleden uitzag bij de presentatie van de plannen, zo somber is Heerlen nu gestemd: de grootste investeerder laat weten af te haken. NS wil niet verder gaan dan een doorsnee station met wat bouwsels eromheen.
Heerlen kan de teleurstelling toevoegen aan een al indrukwekkend lijstje. Eerder liepen plannen voor de aanleg van Stadspark Oranje Nassau, de bouw van een World Trade Centre, een megabioscoop, een outletcentrum, kantoren en woningen bij datzelfde station ook al op niets uit.

Reageer op dit artikel