nieuws

Duurdere tunnel station Hengelo

bouwbreed

De kosten voor verbreding van de stationstunnel in Hengelo vallen hoger uit dan eerder was berekend. Dat blijkt uit nieuwe berekeningen van ProRail die volgden op een design 0x26 construct-aanbestedingstraject.

De kosten voor verbreding van de stationstunnel in Hengelo vallen hoger uit dan eerder was berekend. Dat blijkt uit nieuwe berekeningen van ProRail die volgden op een design 0x26 construct-aanbestedingstraject.
“Daarbij namen aannemers ook een deel van het constructieontwerp voor hun rekening. Uit deze informatie bleek dat de kosten hoger zouden uitvallen. ProRail heeft het werk herberekend en komt significant hoger uit dan de eerder aangegeven 13,3 miljoen euro”, verduidelijkt Nanne Zwiep van projectbureau Hart van Zuid.
Zwiep wil het bedrag niet concretiseren. “Er wordt nu naar een oplossing gezocht. Die kan bestaan uit extra financiële dekking voor het project, maar ook uit versobering van het ontwerp of een combinatie van beide”, zo geeft hij aan.
ProRail geeft geen commentaar. “Wij zijn in overleg met de gemeente Hengelo en het projectbureau Hart van Zuid en willen voorlopig nergens op vooruitlopen”, zo geeft een woordvoerder aan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels