nieuws

Cao-lonen vorig jaarmet 2 procent gestegen

bouwbreed Premium

De cao-lonen zijn in 2007 met 2,0 procent gestegen. De loonstijging komt hiermee op hetzelfde niveau uit als in 2006. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De cao-lonen zijn in 2007 met 2,0 procent gestegen. De loonstijging komt hiermee op hetzelfde niveau uit als in 2006. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Toch is er een verschil tussen beide jaren. Dat blijkt als wordt gekeken naar het verloop van de loonstijgingen per kwartaal. In 2006 stegen de cao-lonen per kwartaal gemiddeld ongeveer 2 procent. In 2007 lieten de eerste twee kwartalen een lagere stijging (+ 1,7 procent) zien en de laatste twee kwartalen juist een hogere (+ 2,4 procent). Bij de overheid zijn de cao-lonen vorig jaar met 2,9 procent het meest gestegen. Dat komt onder meer omdat in een aantal overheids-cao’s afspraken zijn gemaakt over eindejaarsuitkeringen. Bij de gesubsidieerde sector en de particuliere bedrijven lagen de cao-loonstijgingen beide met 1,8 procent iets onder het totaalgemiddelde van alle sectoren.

Reageer op dit artikel