nieuws

Brad Pitt vraagt MVRDV

bouwbreed

Architectenbureau MVRDV is door Hollywood-acteur Brad Pitt gevraagd huizen te ontwerpen in New Orleans. De filmster herbouwt de door de orkaan Katrina getroffen wijk 9th Lower Ward en heeft daarvoor de stichting MIR (Make It Right) opgericht. De stichting wil voorzien in de behoefte aan betaalbare, duurzame huizen. MVRDV ontwikkelde vijf typen woningen, uitgaande van het traditionele ‘shotgun house’, een smal, langwerpig huis op bakstenen pijlers. Steeds wordt op een andere manier rekening gehouden met het water: zo kunnen de woningen drijven, staan zij op palen of schuin, zodat het woondeel droog blijft.

Architectenbureau MVRDV is door Hollywood-acteur Brad Pitt gevraagd huizen te ontwerpen in New Orleans. De filmster herbouwt de door de orkaan Katrina getroffen wijk 9th Lower Ward en heeft daarvoor de stichting MIR (Make It Right) opgericht. De stichting wil voorzien in de behoefte aan betaalbare, duurzame huizen. MVRDV ontwikkelde vijf typen woningen, uitgaande van het traditionele ‘shotgun house’, een smal, langwerpig huis op bakstenen pijlers. Steeds wordt op een andere manier rekening gehouden met het water: zo kunnen de woningen drijven, staan zij op palen of schuin, zodat het woondeel droog blijft.
Komend voorjaar begint volgens de planning de bouw van de eerste dertien huizen.

Reageer op dit artikel