nieuws

Bouw viaduct over N50 bij Kampen tijdelijk stilgelegd

bouwbreed

De bouw van een viaduct bij de gemeente Kampen voor de Hanzelijn ligt stil. Het gaat om een viaduct over de N50.

Volgens een woordvoerder van ProRail heeft bouwer Dura Vermeer op verzoek van Rijkswaterstaat het werk stilgelegd. De dienst wil eerst onderzoeken of het ontwerp van het viaduct mogelijk moet worden aangepast, zodat het op termijn naadloos aansluit op de N50, als die weg een snelweg wordt. Rijkswaterstaat wil dat Dura Vermeer de werkzaamheden verschuift naar andere projecten rond de N50 en de Hanzelijn. Het is onbekend of de opschorting inhoudt dat al het werk aan het viaduct overnieuw moet. Dura Vermeer werkt er namelijk al een aantal maanden aan.
Volgens de woordvoerder van ProRail is het besluit in overleg tussen de drie betrokken partijen genomen. Hij weet niet wat voor effect dit heeft op de verdere bouw van het viaduct en het gehele project. “De bouwvakkers die aan het viaduct werkten, zijn al wel elders aan het werk”. Volgens de zegsman van ProRail zijn er geen gevolgen voor de opleverdatum van de Hanzelijn. De eerste treinen moeten in december 2012 over de Hanzelijn rijden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels