nieuws

Antwerpen kiest voor groep rond Vinci

bouwbreed

Noriant is uitverkoren als bevoorrecht consortium om een bod uit te brengen voor de bouw van de Oosterweelverbinding ten noordwesten van Antwerpen. De oplevering van de 30 kilometer ringweg is eind 2012 gepland.

Noriant is uitverkoren als bevoorrecht consortium om een bod uit te brengen voor de bouw van de Oosterweelverbinding ten noordwesten van Antwerpen. De oplevering van de 30 kilometer ringweg is eind 2012 gepland.
De groep Noriant wordt met een aandeel van 35 procent geleid door de Franse bouwer Vinci. Eveneens komt krachtige inbreng van Besix (25 procent) en CFE met de dochters Van Wellen en Dredging International (14 procent). Andere partijen zijn Cordeel (11 procent), Fabricom GTI (10 procent) en Victor Buyck Steel Construction (5 procent).
Het pps-project omvat zowel de planning en financiering als de bouw en het beheer. Als Noriant tot overeenstemming komt met beheersorganisatie Antwerpen Mobiel neemt het consortium voor een periode van 39 jaar het beheer op zich. In de ringweg komt zowel een tunnel als de als nieuw symbool aangekondigde Lange Wapperbrug.

Reageer op dit artikel