nieuws

Nederland brengt innovaties onder aandacht van Britten

bouwbreed

De campagne om Nederlandse innovatieve bouwmethoden en -materialen onder de aandacht te brengen van Britse bouwpartijen lijkt een succes te worden. Veertig Nederlandse bedrijven hebben zich al gemeld voor deelname aan de catalogus die onder het motto Innovations from Holland naar 1500 inkopers en andere decisionmakers in de Britse bouw wordt gestuurd.

Die eerste activiteit wordt gevolgd door een handelsmissie in juni, terwijl voor volgend jaar een Holland Paviljoen op de Londense beurs voor innovatief en duurzaam bouwen op de agenda staat. Jochem Geheniau, die de campagne bij de Netherlands British Chamber of Commerce in Londen leidt: “We hadden op twintig deelnemers gemikt en we hebben het dubbele aantal, dus dat is zeker een succes te noemen. Het gaat om een grote variatie aan bedrijven, van leveranciers van isolatiematerialen of bouwers tot architecten- en ingenieursbureaus. De belangstelling onder de Britse doelgroep is ook groot. De bouw zal hier op een andere manier te werk moeten gaan, zowel om beter en duurzamer te bouwen als om de enorme aantallen woningen te kunnen realiseren die voor de komende jaren op het programma staan. Alleen al bij de Thames Gateway bij Londen gaat het om 200.000 huizen. Britse bouwers hebben daarom veel interesse voor innovatieve bouwmethoden in andere landen. Er zijn al wat Scandinavische bedrijven die daarop inspelen maar voor de Nederlanders liggen er nog grote kansen.”

Spelen

De Chamber of Commerce heeft daarnaast ook de Olympische Spelen van 2012 in Londen in het vizier. ”We hebben daarover al een seminar georganiseerd in Amsterdam waarvoor veel bedrijven belangstelling toonden. De overheid is daar op ingesprongen en vorige week hebben we met een aantal mensen, waaronder van Bouwend Nederland, om de tafel gezeten. Als eerste stap gaan we nu een informatiepakket over de Spelen samenstellen. Mogelijk gaan we als vervolg daarop nog een tweede seminar organiseren en we kijken ook naar andere activiteiten.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels