nieuws

Kwaliteit geborgd van architecten bij restauratiewerk

bouwbreed

Architectenbureau Fritz heeft het ‘Gear’-certificaat ontvangen. Gear staat voor Gezamenlijke Erkenningsregeling voor Architecten werkzaam in de Restauratie, een initiatief van de Vereniging van Architecten Werkzaam in de Restauratie (VAWR).

De regeling onderscheidt zich van erkenningsregeling van andere brancheverenigingen. In de regeling zijn criteria en beoordelingsprocedures opgenomen. De regeling waarborgt dat bij de VAWR aangesloten bedrijven aan specifieke kwaliteitseisen voldoen.
Bijzonder aan de regeling is dat architecten zelf een profiel formuleren op grond waarvan zij en hun bureau worden beoordeeld en getoetst. Zij geven dus zelf aan wat hun expertise inhoudt en worden daarop beoordeeld. Op deze manier kunnen ook kleine bureaus en startende restauratie-architecten aansluiten bij de erkenningsregeling. De basis van de regeling is een document dat is aangevuld met een flink aantal criteria. Een kandidaat kan zelf al zien of de eigen profielomschrijving de erkenningstoets kan doorstaan. De regeling en het overzicht van criteria vormen de basis van de rapportage over de bureaubeoordeling.
De audits voor de Gear-certificering worden uitgevoerd door het onafhankelijke certificeringsbureau Hobéon Certificering BV uit Den Haag.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels