nieuws

Veilgheidsman krijgt nu pas vergoeding

bouwbreed Premium

De NS betaalt 160.000 euro schadevergoeding aan een voormalig veiligheidsman van de NS die in 1995 drie baanwerkers onder een trein zag komen en sindsdien zijn werk niet meer kan doen.

De NS betaalt 160.000 euro schadevergoeding aan een voormalig veiligheidsman van de NS die in 1995 drie baanwerkers onder een trein zag komen en sindsdien zijn werk niet meer kan doen.
Tot het ongeval bij Mook was de oud-NS’er veiligheidsman op het spoor. In mei 1995 kwam daar een trein door een verkeerde wisselstand op het baanvak waar aan het spoor werd gewerkt. De man kon de baanwerkers niet op tijd waarschuwen en zag drie collega’s voor zijn ogen om het leven komen.
Volgens FNV Bondgenoten heeft de man nooit meer in zijn oude functie kunnen werken. Hij is lang uit de roulatie geweest en heeft daarna divers werk bij de spoorwegen gedaan. Uiteindelijk is hij in 2002 ontslagen. Twee jaar later werd hij voor 80 tot 100 procent arbeidsongeschikt verklaard.

Reageer op dit artikel