nieuws

Toenemend treinverkeer noopt Wierden binnen vijf jaar tot aanleg nieuw spoor

bouwbreed

Wierden streeft ernaar binnen vijf jaar een nieuwe spoortunnel aan te leggen onder de spoorlijn Almelo-Zwolle. De tunnel is noodzakelijk vanwege het toenemend aantal treinen op het spoor, omdat de noordelijke tak van de Betuweroute werd afgeblazen. Met het oog op veiligheid en milieu wil Wierden de aanleg van de tunnel zo snel mogelijk in gang zetten.

Wierden streeft ernaar binnen vijf jaar een nieuwe spoortunnel aan te leggen onder de spoorlijn Almelo-Zwolle. De tunnel is noodzakelijk vanwege het toenemend aantal treinen op het spoor, omdat de noordelijke tak van de Betuweroute werd afgeblazen. Met het oog op veiligheid en milieu wil Wierden de aanleg van de tunnel zo snel mogelijk in gang zetten.
De kosten bedragen circa 21 miljoen euro. Daarvan ontbreekt nog circa 3 miljoen. Het tunneltracé loopt over de bestaande weg en heeft de sloop van enkele woningen tot gevolg. Ingrepen in het bestaande wegennet zijn nauwelijks nodig. De tunnel wordt uitgevoerd volgens de traditionele afzinkmethode van betonelementen en wordt ruim 100 meter.
Wierden gaat ook enkele verouderde bedrijventerreinen revitaliseren. Het is nog onduidelijk hoeveel dat gaat kosten en wie behalve de gemeente de projectontwikkelaars zijn.
Uit een enquête onder de aannemers bleek dat er langs het spoor behoefte is aan meer kantoren. De herstructurering van 10 hectare bedrijventerrein moet voor 2018 zijn geklaard.

Reageer op dit artikel