nieuws

TEHA verkoopt 50 procent aandelen

bouwbreed Premium

De Haaksbergse producent van systeemkozijnen TEHA Groep verkoopt 50 procent van de aandelen aan de beleggingsfirma van Jan Kersten, voormalig directeur van Doorwin Groep en oprichter van buitendeurenfabrikant Kegro. Kersten gaat het directieteam met de gebroeders Raymond en Han ter Huurne versterken. Volgens Kersten wil TEHA doorgroeien naar een omzet in de orde van grootte van 50 à 60 miljoen euro.

De Haaksbergse producent van systeemkozijnen TEHA Groep verkoopt 50 procent van de aandelen aan de beleggingsfirma van Jan Kersten, voormalig directeur van Doorwin Groep en oprichter van buitendeurenfabrikant Kegro. Kersten gaat het directieteam met de gebroeders Raymond en Han ter Huurne versterken. Volgens Kersten wil TEHA doorgroeien naar een omzet in de orde van grootte van 50 à 60 miljoen euro.
De jaaromzet ligt nu op ruim 30 miljoen euro. Met zijn gevelelementen en prefab dakkapellen wil TEHA nog dieper penetreren in de markt van opdrachtgever en projectontwikkelaar.
Kersten beschouwt de Haaksbergse onderneming als een innovatief bedrijf met veel unieke producten die de concurrentie niet heeft. “Vooral op het gebied van onderhoudsarme kozijnen met hoge isolatiewaarden en hoge prestatie-eisen neemt TEHA een unieke positie in”, aldus Kersten.

Reageer op dit artikel