nieuws

Superscan Premium geeft gladde wand zonder stucwerk

bouwbreed Premium

Met het door Relius Benelux geïntroduceerde Superscan Premium glasweefsel beschikt de afbouwsector nu over een type wandbekleding, waarmee ook zonder stucwerk een gladde wand realiseerbaar is. Het glasvlies is gewoon stotend aan te brengen en kan zowel met de hand als met de machine worden verlijmd.

Relius is met Superscan-glasvezel al enige tijd op de markt. De leverancier was tot enige jaren geleden een van de pioniers met dit type wandbekleding. “Ik denk wel dat ons product inmiddels tot het huismerk van de professionele schilders mag worden gerekend”, aldus Victor Frank van Relius. “Bij de productontwikkeling hebben we ons erg toegelegd op het verwerkingsgemak en duurzaamheid. Een nadeel van de grote populariteit is echter ook, dat er in de afgelopen jaren een toename heeft plaatsgevonden van het aanbod in middelmatige glasweefsels waarvan de structuur, afwerking, weeffouten, niet aansluiten op de kwaliteit die opdrachtgevers van professionele schilders en verwerkers verwachten. Dat heeft het product niet altijd goed gedaan.
In antwoord daarop komt Relius nu met de Premium, de verbeterde versie van het standaard Superscan product. Kenmerkend zijn de nog duidelijker geaccentueerde structuren. De kwaliteit laat zich onder meer afmeten aan de randen. “Bij dit product zijn ze door een nieuwe weefmethode messcherp en de banen zijn mede daardoor naadloos op elkaar aan te sluiten.”
In de praktijk is men over het product dik tevreden. Toch wijst de leverancier er op, dat er bij de verwerking wel voor enkele punten aandacht moet zijn. Zo is het van groot belang dat het oppervlak droog, schoon, egaal en stevig is. Vooral bij glasweefsel van een fijne tot middelfijne structuur luistert het nauw om een juiste hoeveelheid lijm gelijkmatig te verdelen. Als dat niet zorgvuldig gebeurt, kunnen delen van de structuur bol gaan staan.
Net als de nog steeds verkrijgbare Superscan-projectsoorten is ook Superscan Premium ECO (Klasse 1) gecertificeerd.
Naast de met lijm en lijmmachine te verwerken soorten voorziet Superscan Premium ook in een uitgebreide keuze in voorgelijmde soorten, de zogeheten Quick range. Deze soorten kunnen gewoon met water strak worden aangebracht. Daarnaast is de Premium Quick verkrijgbaar in pigment-uitvoering waarmee volgens Franke tot vijftig procent besparing op de factor arbeid kan worden gerealiseerd. De zuiging van het materiaal is dan minder en doorgaans kan dan met een laag verf worden volstaan.

Reageer op dit artikel