nieuws

Rotterdam kritiseert omslag Hoekse Waard

bouwbreed

Het gemeentebestuur van Rotterdam is teleurgesteld dat het Rijk geïnteresseerd is in alternatieven voor het bovenregionale bedrijventerrein in de Hoekse Waard. Volgens het bestuur wordt de Maasstad op slot gezet. Hiermee reageert Rotterdam op het besluit van de ministers Cramer (VROM) en Van der Hoeven (Economische Zaken). Aanleiding voor dit besluit vormde het onderzoek van het Centraal Planbureau en het Ruimtelijk Planbureau waaruit blijkt dat er geschikte alternatieven zijn voor het omstreden terrein.

Het gemeentebestuur van Rotterdam is teleurgesteld dat het Rijk geïnteresseerd is in alternatieven voor het bovenregionale bedrijventerrein in de Hoekse Waard. Volgens het bestuur wordt de Maasstad op slot gezet. Hiermee reageert Rotterdam op het besluit van de ministers Cramer (VROM) en Van der Hoeven (Economische Zaken). Aanleiding voor dit besluit vormde het onderzoek van het Centraal Planbureau en het Ruimtelijk Planbureau waaruit blijkt dat er geschikte alternatieven zijn voor het omstreden terrein.
Rotterdam kritiseert het rapport van de planbureaus en bestrijdt dat er voldoende geschikte alternatieve locaties zijn. Daarnaast ziet het gemeentebestuur niets in de suggestie om de bedrijven op een aantal kleinere bedrijventerreinen te plaatsen. Dit geeft verkeersproblemen en zal verrommeling van het landschap in de hand werken, meent de stad.

Reageer op dit artikel