nieuws

Rieten droom

bouwbreed Premium

AlmereIn Almere-Zuid werken Hongaarse medewerkers van rietdekkersbedrijf Wincoop aan een door Guma Bouw gebouwd woonhuis. Het door A. Th. Maas ontwerpen gebouw is één van de vele onder architectuur gebouwde woningen die gestalte krijgen op het prestigieuze woningbouwproject Overgooi. Naast het Waterlandse Bos heeft de gemeente Almere een terrein voor woningbouw aangewezen, dat naar eigen zeggen “niet voor iedereen is weggelegd”. Het project heeft “een hoog ambitieniveau, biedt kwaliteitsarchitectuur” en levert daarom “geen doorsneewoningen” op, maar “droomvillla’s zoals notariswoningen en landhuizen met rieten kap.”

AlmereIn Almere-Zuid werken Hongaarse medewerkers van rietdekkersbedrijf Wincoop aan een door Guma Bouw gebouwd woonhuis. Het door A. Th. Maas ontwerpen gebouw is één van de vele onder architectuur gebouwde woningen die gestalte krijgen op het prestigieuze woningbouwproject Overgooi. Naast het Waterlandse Bos heeft de gemeente Almere een terrein voor woningbouw aangewezen, dat naar eigen zeggen “niet voor iedereen is weggelegd”. Het project heeft “een hoog ambitieniveau, biedt kwaliteitsarchitectuur” en levert daarom “geen doorsneewoningen” op, maar “droomvillla’s zoals notariswoningen en landhuizen met rieten kap.”
Foto en tekst: Ton Borsboom

Reageer op dit artikel