nieuws

Imtech in imposant konvooi naar Roemenië

bouwbreed Premium

Een konvooi met achttien trailers vol onderdelen voor gasmeetstations vertrok gisterochtend vanuit Bergen op Zoom voor een reis van 2400 kilometer naar Roemenië. Met een totale lengte van 300 meter betreft het één van de grootste industriële transporten ooit in Nederland. De rij vrachtwagens vervoert de onderdelen voor acht grote hightech, onbemande gasmeetstations die industriële dienstverlener Imtech gebouwd heeft voor het Roemeense olie- 0x26 gasbedrijf Petrom SA. De systemen, met elk een gewicht van 70 ton, heeft Imtech volledig zelf ontworpen en gebouwd en installeert het bedrijf ook ter plekke op bestaande installaties in Roemenië. De gasmeetsystemen kunnen samenstelling, geleverd volume en kwaliteit van gas vaststellen. De Roemeense overheid kan op basis daarvan nauwkeurig afrekenen met afnemers.

Een konvooi met achttien trailers vol onderdelen voor gasmeetstations vertrok gisterochtend vanuit Bergen op Zoom voor een reis van 2400 kilometer naar Roemenië. Met een totale lengte van 300 meter betreft het één van de grootste industriële transporten ooit in Nederland. De rij vrachtwagens vervoert de onderdelen voor acht grote hightech, onbemande gasmeetstations die industriële dienstverlener Imtech gebouwd heeft voor het Roemeense olie- 0x26 gasbedrijf Petrom SA. De systemen, met elk een gewicht van 70 ton, heeft Imtech volledig zelf ontworpen en gebouwd en installeert het bedrijf ook ter plekke op bestaande installaties in Roemenië. De gasmeetsystemen kunnen samenstelling, geleverd volume en kwaliteit van gas vaststellen. De Roemeense overheid kan op basis daarvan nauwkeurig afrekenen met afnemers.
Voor het transport liet Imtech een speciaal dekzeil maken met de tekst ‘top technologly for a brighter future’. ‘Onze oplossing is volledig energiezuinig, dus met minimaal energieverbruik meten we de maximale energieoutput voor Petrom’, aldus Willem Barendse, directeur Imtech Analyser Systems. De opdracht vertegenwoordigt een totale waarde van 22 miljoen euro. Vervoerder Bosman heeft een paar dagen uitgetrokken voor het enorme transport.

Reageer op dit artikel