nieuws

‘Hellevoetsluis ideaal voor grootschalige recreatie’

bouwbreed Premium

Met een studie naar de bouw van grootschalige recreatieve voorzieningen bij Hellevoetsluis hebben drie ondernemers een voorschot genomen op de herziening van het bestemmingsplan en een nieuw toeristisch beleid.

Het plan stelt voor om het hele gebied tussen Hellevoetsluis en de Haringvlietdam, nu in gebruik als landbouwgrond, een toeristische bestemming te geven. Op de oevers van het Haringvliet zou plaats zijn voor onder meer een welnesshotel, een pier met amusementsvoorzieningen, een congrescentrum, een dierenpark en een hippisch centrum. Om het milieu te sparen en de wegen te ontlasten moeten bezoekers van dit recreatiegebied op een transferium met 6000 parkeerplaatsen overstappen op een treintje of een bus.
Van Gent Van der Reest Adviseurs in Recreatiemanagement uit Apeldoorn maakte de studie, die is betaald door de eigenaren van de bestaande recreatieve voorzieningen bij Hellevoetsluis: bungalowpark Citta Romana Resort en de campings ’t Weeergors en De Quack. “Het nieuwe recreatiegebied zou met respect voor de groene omgeving moeten aansluiten op de voorzieningen die er al zijn”, legt adviseur N. van der Reest uit.

Kosten

Van der Reest vindt Hellevoetsluis een ideale locatie voor grote publieksattracties zoals popconcerten of het paardensportevenement CHIO, dat traditioneel in Rotterdam plaatsvindt. “Waarom zou Bløf wel langs de Brouwersdam kunnen optreden en niet langs de N57 bij Hellevoetsluis?”
Het adviesbureau schat dat uitvoering van het integrale plan meer dan 100 miljoen euro kost. Er hebben zich nog geen ontwikkelaars gemeld om (delen van) het plan te realiseren.
Het provinciaal streekplan gaat weliswaar uit van recreatie in het gebied, maar de markt wacht totdat ook de gemeenteraad van Hellevoetsluis zich over het project heeft uitgesproken. Op de agenda staan al besprekingen over het bestemmingsplan en een nieuw toeristisch beleid. Wethouder recreatie L. Van Prooijen wil voorlopig niet meer mededelen dan dat hij het plan van de drie recreatiebedrijven “spectaculair” vindt.

Reageer op dit artikel