nieuws

Heijmans herontwikkelt Van den Bergh-stichting

bouwbreed

Bouwbedrijf Heijmans gaat het zorgcomplex ‘Willem van den Bergh’ in Noordwijk herontwikkelen tot luxe woonwijk. Het project vertegenwoordigt een waarde van 138 miljoen euro.

Bouwbedrijf Heijmans gaat het zorgcomplex ‘Willem van den Bergh’ in Noordwijk herontwikkelen tot luxe woonwijk. Het project vertegenwoordigt een waarde van 138 miljoen euro.
Het zorgcomplex is ruim 50 hectare groot en is eigendom van de Stichting Zorgverlening ’s Heeren Loo. Er komt meer dan 32.000 vierkante meter nieuwbouw. In totaal gaat Heijmans er 350 vrije sectorwoningen neerzetten, die in prijs variëren van 250.000 tot 1 miljoen euro.
Het gaat om villa’s, laan- en parkappartementen, parkwoningen en parktorenappartementen. De duinen aan de rand van de wijk worden ontsloten, waardoor bewoners makkelijk toegang hebben tot manege, kinderboerderij en sportgelegenheden. De bouw start in 2009 en is naar verwachting klaar in 2014, stelt Heijmans.
’s Heeren Loo gaat zelf nog eens 150 huur- en koopwoningen neerzetten. Het wordt zo een wijk met ‘omgekeerde integratie’, waarbij mensen met een verstandelijke beperking en nieuwe bewoners de woonwijk delen.

Reageer op dit artikel