nieuws

Ed Nijpels voortrekker van ingenieursbranche

bouwbreed Premium

Commissaris van de koningin in Friesland Ed Nijpels is vanaf 1 mei 2008 de nieuwe voorzitter van de ONRI.

“De puzzelstukjes vallen plotseling allemaal prachtig in elkaar”, zegt Nijpels. “De ONRI was op zoek en ik zocht een nieuwe invulling na mijn afscheid als commissaris. In mijn vorige functies was ik intensief betrokken bij de onderwerpen waar ingenieursbureaus zich mee bezighouden.”
Ed Nijpels wordt de opvolger van Jan Coppes van Witteveen + Bos. “De tijd is rijp voor een onafhankelijk voorzitter”, zegt Coppes. “Tot dusverre had altijd iemand van een ingenieursbureau de leiding. Onze brancheorganisatie is toe aan een nieuwe fase.”
Coppes verwacht dat Nijpels in staat is de topprestaties van ingenieurs grotere bekendheid te geven. Maar al te vaak blijft de grote maatschappelijke waarde van het ingenieurswerk onopgemerkt.
Nijpels: “We laten in Nederland beslist te weinig ons technisch vernuft zien. De sector is introvert, wat ook wel een beetje besloten ligt in het denkraam van de technische branche. Daardoor lijkt soms wel of de ingenieurs helemaal geen imago hebben”.
> Interview 5

Reageer op dit artikel