nieuws

Deventer stelt bouwplan bij

bouwbreed Premium

Het bouwplan voor een nieuw stadskantoor in Deventer ondergaat vermoedelijk ingrijpende wijzigingen.

De gemeenteraad, mét PvdA, GroenLinks, VVD en CDA, eist een compleet nieuw voorontwerp.
Het huidige ontwerp van architect Miciel Riedijk voor een stadskantoor annex bibliotheek is volgens de raad te ambitieus en te duur. Ook de bevolking heeft grote weerstand; door zijn volume zou het plan de historische omgeving van het Grote Kerkhof geweld aandoen.
Uitvoering van het plan kost totaal circa 86 miljoen euro. Aanvankelijk werden de kale bouwkosten geschat op 56 miljoen. Om de kosten terug te brengen, schrapte de raad al de parkeergarage van 13 miljoen euro en eiste meer kostenbesparingen.
Het nieuwe voorontwerp, dat b en w eind januari presenteren, is een uitgeklede versie van het plan. Commerciële ruimten van 800 vierkante meter kunnen er wel uit, zegt PvdA-fractievoorzitter Matthijs Nijboer. Ook kantoorruimte kan worden ingeleverd. Enkele gemeentelijke diensten blijven dan in panden elders in de stad.

Reageer op dit artikel