nieuws

Bouwmarkten: illegaal hout weren

bouwbreed Premium

De Nederlandse bouwmarkten willen dat er een Europees verbod komt op het importeren van illegaal gekapt hout. “Alleen een importverbod draagt bij aan een snelle uitbreiding van het FSC-hout”, aldus Pieter Walraven, secretaris van de Vereniging van Winkelketens in de Doe-Het-Zelfbranche. Walraven verwacht dat binnen enkele jaren al het hout het zogeheten duurzame FSC-keurmerk heeft. “De hoeveelheid hout met het keurmerk groeit jaarlijks, maar de vraag is groter dan het aanbod. Bouwmarkten verzoeken de leveranciers expliciet alleen maar FSC-hout te leveren, maar vanwege een tekort is dat niet altijd mogelijk.”

De Nederlandse bouwmarkten willen dat er een Europees verbod komt op het importeren van illegaal gekapt hout. “Alleen een importverbod draagt bij aan een snelle uitbreiding van het FSC-hout”, aldus Pieter Walraven, secretaris van de Vereniging van Winkelketens in de Doe-Het-Zelfbranche. Walraven verwacht dat binnen enkele jaren al het hout het zogeheten duurzame FSC-keurmerk heeft. “De hoeveelheid hout met het keurmerk groeit jaarlijks, maar de vraag is groter dan het aanbod. Bouwmarkten verzoeken de leveranciers expliciet alleen maar FSC-hout te leveren, maar vanwege een tekort is dat niet altijd mogelijk.”

Reageer op dit artikel