nieuws

Bouw gaat voorbij aan stageproject

bouwbreed

Bouwbedrijven tonen nauwelijks belangstelling voor een project dat ondernemers en studenten bij elkaar brengt voor het invullen van stages.

Het gaat om een initiatief van stagebemiddelaar Stageplaza.nl, die een website opende om bedrijven die stagiairs zoeken en studenten die zich aanbieden voor een leerwerkplek bij elkaar te brengen (www. zinnigestages.nl). Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat daarbij voorop.
Op de website worden ruim 2300 stageplekken aangeboden door ondernemers uit verschillende branches. Daarvan zijn er zo’n twintig afkomstig van bedrijven uit de bouw en verwante sectoren. Daarentegen hebben zich op de website ruim 200 aspirant bouwkundigen, elektrotechnici en installatietechnici gemeld als zoekende naar een stageplek. Hun opleidingsniveau varieert van middelbaar beroepsonderwijs tot en met universitaire studies. Stageplaza geeft aan dat studenten maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijke reden vinden om bij een onderneming een leerwerkplek te aanvaarden. “Onderwerpen als milieu en maatschappij spelen een steeds grotere rol in het leven van de student”, zo licht de initiatiefnemer. Vanaf 2011 worden maatschappelijke stages verplicht voor alle scholieren in Nederland. Het doel hiervan is jongeren maatschappelijk besef bij te brengen. De duur van een maatschappelijke stage is 12 weken.

Reageer op dit artikel